KERJA

kerja..kerja ..kerja..aku terlalu obses dgn kerja..bgi aku, kerja adalah perkara yang mendahului sebelm diri sendiri..sesiapa yang pernah bekerja or buat assignment dgn aku mungkin taw yang aku sgt obses dgn kerja..
bile buat kerja mmg xsedar diri sbb hanya pikir kerja jer..once aku dpt satu amanat, aku akan pegang n jaga amanat tu smpai habis tugasan..same goes to something happen right now...BOLA STREET SOCCER hilang n besi kanopi patah..xdpat tidow lena aku teringat mende2 mcm ni..tapi, ni ujian..nk uji aku ni bleh sabar n struggle to keep it on work or tidak jer..bila aku bekerja perkara yang paling aku pantang :
1. xserius...maen2 xpe, tapi kerja jalan
2. lepas tangan..if rasa xboleh buat, share it together..jgn diam
3. tipu..klaw diri xbleh buat, ckap xbleh..klaw boleh, juz buat tanpa disuruh
4. xsabar..mmg semua orang akan hilng sabr if tibe2 kpla penuh dgn masalh..tapi, cuba pikir balik prsaan orang lain..(pesanan ni sentiasa aku praktik even susah)
5. curi tulang...pantang tol time sibuk n ade kerja tu lah, rkan kerja kita ckap nk p jumpa mkwe/pkwe..letih or ngatuk pon, kena pikir orang belakang gak..semua orang letih..nk berehat xpe, bukan curi tulang
6. melemahkan diri sendiri...sesakit mcm mane pon aku, aku tetap akn buat..selagi aku larat..biar orang ckp aku hardcore ke, prempuan gans ker...asal kerja siap..demam ckit, mcm demam panas dgn suhu 48 drjah celcius jer..

kadang2 klaw orang tgk aku tetibe jer duduk, tetiba jer cangkung, baring ker...tu mesti time aku marah or betul2 gila xdak kerja..sebb..ade orang cakap...bila kita tgh marah, tukar posisi kita..contohnya:
1.. kita marah time tgh berdiri, so, DUDUK
2..kita marah time tgh duduk, so, bent kan badan or baring ckit..
3..pelik lh plak if marah time baring kan..so,.klaw ade pon marah time baring, tukar lah posisi tu..duduk smbil trik nfas..

kepenatan

Comments

Popular posts from this blog

Skim Pengakap Muda

BUKU LOG PENGAKAP KELANA