Posts

Showing posts from September, 2011

MAdAh kATa

‎> Berusahalah di dunia seakan-akan engkau akan hidup selama-lamanya,berusahalah untuk akhirat seakan-akan engkau akan mati esoknya.
> Apabila datang kesusahan dan kepayahan,di situlah nyata kawan  dan lawan.
> Sahabatmu suka kepadamu,tetapi tidaklah tiap-tiap orang yang   suka kepadamu itu sahabatmu...











mood: :( hiba menikam jiwa

(((((((ARNAB))))))

Image
assalamualaikum.....
duk kt umah sewa ni..tetibe rindu kat arnab kt kampung..
hari tu 3 ekor dh kena jual....1 kena sembelih untuk BBQ (abg ipar mengidam)..
1 ekor kena tibai dengan orang..
rindu nyer nk main dengan chih'a..arnab putih..
sekarang dir dh xkuat makan mcm mak n ayah die..
lepas mak die meninggal, terus jadi pendiam...
tak bising2 dh..xberlari2 dlm umah die tu..
kalau dulu...mesti gaduh ngn jiran umah sebelah..arnab hitam..
arnab hitam pon comey...aku paggil die liper..sebb..bila die duk kat tanah..
mesti badan die nampak leper, penyek jer..mcm sliper yg duk pakai dalam umah tu...
huhu..hari tu, bermain dengan liper ni..sebab die baru pas berpisah dengan adik beradik die kot..
KEMATIAN SERAMAI 2 EKOR..pasai apa pon xtaw..crowded sgt kot..xsempat nk buat umah baru..
tu lah..mak die pon satu..sekali beranak, 7/8 ekor..mane lah sempat nk buat umah untuk anak2 yang ramai tu..

macam slipar je...so..namely..LIPER
comey...tapi die tengah tak sihat..
aku suke jentik telnga die..degil
suke ciu…

::::::::::CINTA:::::::::

Image
CINTA.....
ade orang ckap..CINTA tu best...
ade orang ckap...CINTA tu tak best..
tapi..bagi aku...cinta ni hanya mainan perasaan..
yang menentukan kekal atau tidak CINTA itu, adalah hati kite..
kadang2..kite ni terlalu taksub dengan CINTA..
bila bergaduh..kita salahkan CINTA...
ckap mcam2...pasangan tak serasi lah....
tak dak jodoh lah..
bagi aku...semua tu adalah salah kita..
bukan maksudnya aku tak percya pada CINTA..
tapi...mungkin sebab aku ada banyak pengalaman mengenai CINTA..
dipermainkan...diperbodohkan....diumpat...


aku bukanlah baik sangat nk anti cinta ni..cuma nk mengingatkan rakan-rakan ku untuk tidak berharap dan percaya pada CINTA...


bila bercinta..semua lagu cinta kite dgar..termsuklah aku...


Aku tak tahu apa yang kurasakan
Dalam hatiku saat pertama kali
Lihat dirimu melihatmu

Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
Detak jantungku berdetak tak menentu
Sepertinya aku tak ingin berlalu

[*]
Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku ku 'kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku

[**]
Ku berik…

SY BAIK vs DIA JAHAT

Image
mungkin diriku tidak sebaik dirimu..dan mungkin dirimu tidak sejahat diriku...TAPI..tidak aku membezakan jahat dan baik dirimu... Pertamanya,terdetik untuk tulis ni sebab tgk keadaan sekeliling yg secara sedar atau x,kita selalu buat..Kita boleh membenci sesuatu kemungkaran tu,tp jgnlah smapai kita terbawak2 sehingga menjadi  mengumpat.Pernah x tgk situasi2 di berikut? A: B, Ko tgk tu,pakai baju singkat,seluar ketat,mcm xcukup kain je aku tgk.dahla tu,rambut kaler,     mmg xsedar diri btol la.xsedar ke semua tu boleh buat masuk neraka! B: yela A,ko bukan x tahu,dia mmg 'liar',sosial,bebas.Family dia,trmasuk mak ayh pun 2x 5 je.     Kalau dh mk ayh mcm tu,ape lg ank2 dia! ====================================================== A: B,tu ank pak XXXX tu.Menyampah aku tgk! siang mlm keluar dgn pakwe.xtahu malu ke dia     ea,duk ke hulu ke hilir dgn  jantan.ntah ape yg dibuatnye pun x tahu. B: Alah..ntah2 perut tu dah ada ec.pmpuan kalau dh bebas mcm tu,sosial,xmustahil A,nak      buat perkar…