Posts

Showing posts from February, 2012

microteaching >>>

Image
esok microteaching...
aku heartless..badan panas + batuk makan pon tak lalu.. esok..hanya mampu berserah.. INSYAALLAH.. once again..jari tangan belah kiri kebas...sesak nafas dh..YA ALLAH..permudahkan perjalanan microteaching aku esok hari...
>> tiada lagi tenaga untuk meneruskan....pasrah..
>>semoga Allah tentukan apa yang terbaik untuk diriku..AMIN..
Image
Ramai orang mengantuk apabila berada dalam bilik kuliah. Aku yakin  (yang betul semangat nak belajar lah contohnya aku..haha) kebanyakan mereka langsung tidak berniat pun untuk tidur, cuma ada beberapa keadaan yang memang senang terlelap dalam bilik kuliah. contohnya...cuaca beriklim sejuk aircond dan sunyi tanpa gangguan) Nak-nak lagi, kalau lecturer/cikgu yang ajar kita tu sopan santun dan bercakap sorang2) Bagaimana untuk mengelakkan kejadian ini berlaku? Mengakui sebenarnya aku pun sentiasa tertidur masa kuliah.paling baik pon menguap hampir 20x untuk kelas yang 3jam sampai kerongsang tudung kt bawah leher ni tercabut.Tapi tak selalu lah kan, ikut kelas apa. Kadang-kadang bukan sebab tak cukup tidur. Kelas yang agak boring dan dia punya graf pensyarah mengajar atau cikgu terlalu mendatar menyebabkan aku tertidor.mcm kat kusyen sofa. Minta maaf lah yer. sedikit tips untuk mengelakkan mengantuk (macam terer jer) 1. Bawa gula-gula getah dengan kuantiti yang mencukupi. Apabila lecture star…

Ku Pinang Kau Dengan Bismillah\(-.-)/

Tuhan memberikanku cinta
Untuk ku persembahkan hanyalah padamu
Dia anugerahkanku kasih
Hanya untuk berkasih berbagi denganmu

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah Hampa terasa bila ku tanpamu
Hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu
Hanya dirimu satu yang aku inginkan
Ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu (hanyalah dirimu) Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah


yahoooo....(tetibe jer...mungkin lagu ini buat dia tersenyum)

_eren_love story

ok..aku tak boleh tidow malam ni..
then, aku akan pikir macam2..pikir pasal apa terjadi hari ni..
pikir masalah diri neh..
Nad..nad..ko ni xserik serik lagi kan..
xreti2 nk jadi budak baik..jadi orang yang pandai jaga hati orang..
seriously...aku mudah touching..mudah nangis..
so..daripada tahan air mata nak jatuh kt pipi ni..biarkan lah air mata ni mengalir..
sakit bila ditahan..alirkan untuk memberi kelegaan..
ok..tema lagu malam ni..semua lagu eren...
nak berjiwang dengan lagu..tunggu masa nak lelapkan mata ku..esok 1st day kuliah utk tahun ke3..
if ada mood..
ok..sekian..wassalam

***PERINGATAN**

Assalammualaikum – alhamdulillah...
Kadang-kadang dalam hidup ini tak semua benda kita boleh dapat. Apa yang kita rancang terkadang tak sama dengan apa yang kita akan dapat. Untuk kisah aku, aku bermohon kepada Pencipta ku untuk memperoleh satu pengakhiran yang baik untuk aku sempat mendekati diriku dengan ALLAH, dan juga dalam keadaan yang bersih. wallahualam, hidup mati ini tak tentu bila tapi ingatlah. Ianya pasti. Permulaan hidup kita sangat indah di azan atau di iqamatkan. Ayat pertama yang kita dengar. Alangkah indahnya jikalau akhir hayat kita juga di akhiri dengan kalimah yang indah. Mari kita berusaha menjadi hamba yang baik. Ingat mati itu pasti syurga atau neraka yang menanti. wallahua'lam...



PENGAKUAN AKU!!

Image
ok..hari ini aku membuat pengakuan...
AKU MEMANG XRETI NAK JAGA HATI ORANG ESPECIALLY SOME1 SPECIAL IN MY LIFE...DIRECT TO THE POINT..orang yang aku sayang, AAM..kerap kali terasa dengan aku..
keep blaming myself today..
today..his birthday...all my plan to make him shock..till the end..it meaningless..
this cake...




ingin ku suap ke mulut nya...
tapi tu hanya tinggal angan2..sebab..AKU XRETI NAK JAGA HATI DIE....
LASTLY...mintak maaf..(beratus kali dh aku mintak maaf)
surprisingly....
hati aku memg xsedap hri ni..
die mai jumpa skejap, bgtaw die xcdent..muke die totally..mcm org sakit..
hati aku sebak bila tgk orang yang aku sayang sakit n dtimpa kecelakaan..
thats y, aku sentiasa mengingatkan die...utamakan diri dia sebelum diriku..
die degil..even die bgtaw die ok..tgk diri die pon dh imagine ape yg die rase.
so..moral of the story for today Nad...
JANGAN NAK JAGA HATI SENDIRI JER..
HATI ORANG LAIN KENA UTAMA JUGAK..
GIVE HIM SPACE TO GET THROUGH HIS LIFE..
MIRACLE OF LOVE..AMIN..


doa untuk hari ini..