Posts

Showing posts from April, 2012

batuk...batuk..

kesakitan tekak, batuk melanda lagi..
sabar2..batuk ni dri bulan 3 lgi.. pil sakit tekak dh hbis aku telan... ubat batuk dh 2 botol aku hirup.. SABAR....SAKIT TU PENYEMBUH DOSA.. AMIN

>> tugasan jahit beg xsiap lagi..adoyai..
pasai apa lah lembik sangat aku ni...
nak balik kampung :(
kalau aku sedeh, aku tengok n tepon mak aku...
cakap kat mak...macam mana nk buat tugasan ni...
mintak idea mak...sebab sekarang aku xleh create idea by myself..
>> tetiba teringat kenangan KEMAMAN..
what the greatest thing in my life..
even i know u are not to do so...
juz for me
>> BEG....BEG..BEG...
akan ku jahit sampai siap...biar apa rupa nye pon..
:( xsuke xsuke...

jangan salahkan aku kerana aku seorang perempuan

Image
Tidak ada siapapun yg mampu melawan takdir,semua sudah dirancang oleh Pencipta. Begitu jua hari,jam ,minit dan detiknya Ada seorang sahabat berkata 
“KENAPA ….perempuan suka merajuk…??
“KENAPA...perempuan selalu cemburu….??
“KENAPA ...perempuan selalu risau akan sesuatu…?? Dan jawapan dari seorang insan yang bernama perempuan……
“Kami MERAJUK pasti ada sesuatu yang menyentuh hati ….kami CEMBURU….bukan tidak bersebab.
RISAU kami juga bersebab yg menyentuh nurani kami .
Fitrah diciptakannya seorang perempuan……Allah ciptakan kami punya hati yang terlalu HALUS…..punya 9 nafsu dan 1 akal…!!bukan tidak mampu berfikir namun kadang-kadang kami berfikir lebih rasional dari kaum adam…..cuma fitrah kejadian ini tidak dapat lari dari hati kami….mudah tersentuh . SEKUAT mana perempuan itu pada luaranya …namun ia tetap seorang perempuan.sekalipun dia mampu menakluki dunia ,namun dia tetap perempuan..SEKALIPUN.. Dialah yang memegang tahta pemerintahan….namun dia tetap perempuan,mempunyai kehalusan hati….emosi…

Alone

Image
mencuba untuk tidak menyakitkan diri sendiri..
nad...ko kuat..jgn sesekali menyerah pada kesakitan melainkan sakit itu adalah ketentuan mu..
right now..promise to urself..cari kekuatan yang ko ada dulu..teguhkan semangat ko..
pertahankan cinta kerana dari itu semangat k0 ada..
ermmm

mood >> alone + siapkan report kewangan + melukis design beg (serius xreti :( sangat2 )