jangan salahkan aku kerana aku seorang perempuan


Tidak ada siapapun yg mampu melawan takdir,semua sudah dirancang oleh Pencipta. Begitu jua hari,jam ,minit dan detiknya
Ada seorang sahabat berkata 
“KENAPA ….perempuan suka merajuk…??
“KENAPA...perempuan selalu cemburu….??
“KENAPA ...perempuan selalu risau akan sesuatu…??
Dan jawapan dari seorang insan yang bernama perempuan……
“Kami MERAJUK pasti ada sesuatu yang menyentuh hati ….kami CEMBURU….bukan tidak bersebab.
RISAU kami juga bersebab yg menyentuh nurani kami .
Fitrah diciptakannya seorang perempuan……Allah ciptakan kami punya hati yang terlalu HALUS…..punya 9 nafsu dan 1 akal…!!bukan tidak mampu berfikir namun kadang-kadang kami berfikir lebih rasional dari kaum adam…..cuma fitrah kejadian ini tidak dapat lari dari hati kami….mudah tersentuh .
SEKUAT mana perempuan itu pada luaranya …namun ia tetap seorang perempuan.sekalipun dia mampu menakluki dunia ,namun dia tetap perempuan..SEKALIPUN.. Dialah yang memegang tahta pemerintahan….namun dia tetap perempuan,mempunyai kehalusan hati….emosi disisi diri namun rasional kami juga dari emosi.
DICIPTA….kami dari tulang rusuk kiri seorang insan bernama lelaki…bukan untuk DISAKITI…….bukan untuk DILUKAI…..namun hikmahnya ciptaan kami ,dari situlah kami ingin DILINDUNGI…..dari sisi kirimu jua kami ingin DIKASIHI…..dari sebelah rusuk kirimu juga kami dicipta menjadi KEKUATAN… buatmu …WAHAI ADAM.
KAMI….juga sayap kiri buatmu ,pejuang agama Allah menjadi nadi mujahidah untukmu ISLAM
KENAPA….. kami MERAJUK…?kadang-kadang kami MERAJUK kerana kami INGINKAN PERHATIAN…..!
RAJUK kami tidak lama….rujuk kami hanya rajuk MANJA ,rajuk kami adalah lukisan perjalanan kisah kita. Jika dipujuk pasti kami TERSENYUM…..kami bukan mengada, rajuk kami bukan dengan setiap orang……rajuk kami hanya dengan SESEORANG YANG ADA DIHATI…..tapi kenapa ada perempuan yang tidak pernah merajuk…??itulah ayat bohong….cuma kadang-kadang tidak menyuarakan apa yang dirasa…..lebih baik disimpan dari terluahkan…rajuk dirawat sendiri….kadang -kadang menyatakan rasa rajuk itu….untuk supaya kamu tahu kami inginkan masa DIPUJUK…..kadang-kadang itu pula wujud kasih sayang kami yg tidak terluah dengan kata-kata,bagaimana sayang dan cinta itu tercurah…..namun ….MAAFKANLAH KAMI KARENA CEPAT MERAJUK….^__^
NAMUN….ketahuilah hati kami masih waras untuk bertindak mengikuti syarak ……rajuk kami dikawal….cemburu kami tetdidik…..kecemburuanpun pada batasnya….karena panduan hidup ini Al-quran dan AS-Sunnah
fahamilah bahasa hati kami wahai adam


mood >>>>

Comments

Popular posts from this blog

Skim Pengakap Muda

BUKU LOG PENGAKAP KELANA