Posts

Showing posts from June, 2012

dilemma guru praktikal

Image
sudah lama xupdate blog..banyak benda yang kena buat...blog bukan perkara utama masa itu..
MINGGU 1 di SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN KUALA SELANGOR

> hari isnin : balik kol2.10 petang..
pagi2, ada perhimpunan..lame nye...dh r ngatok..lapor..kebetulan, time tu perhimpunan kokurikulum..banyak plak penyampaian hadiah..maka, menahan kelopak mata dari berpelukan dengan pasangan nye...tertutup jatuh, maka....kepala tersenguk.
1st day kena relief 3 masa..mak ai...memang kelam kabut nk pikir ape bende yg aku nak buat time dalam kelas tu nanti..nk dibior, bising..melarat nanti....ok..mase relief yg pertama...
budak form1..sesangat ler bising..so..aku maen game dgn diorang..bese lah..dh nama nya game..memang bsing r kelas..mase relief yg kedua n ketiga pon same...aku dh out of focus dh...maen game jgk..perut dh berbunyi.hati xtenteram..otak dh panas...hati pon gelegak..so..kerja aku nk marah org..budak ni bising..so, aku kena jerit ( memang sore kena jerit pon...dh mmg slow sebenarnye)..maen …

SEKOLAH ITU

Image
dah akhir sem baru aku sempat nak upload video..tu pon sebab budak2 ni nak...
terima kasih kepada semua pelajar 4 SAINS SUKAN SMK SYED MASHOR..
1st time aku masuk kelas tu aku gugup sebab aku xmakan lagi sebelum masuk kelas..
tabiat aku, aku xleh concentrate if lapar..
aku paling terkejut bila student lelaki dalam kelas ni baik n bagi respon time mengajar dengan aktif..
perempuan pon awal2 agak pasif, maybe xserasi dengan aku..
seriously..aku memang susah nk senyum bila aku xbersedia..aku terlalu penat dengan kerja pusat ko n kelab,,xsedar, esok nye nk mengajar.btw, i have a great memoy there..








bakal pendidik..
ni link video mengajar kelas 4 SAINS SUKAN 
 cikgu nad
https://www.dropbox.com/s/tpfazr98yebm1vg/nad.wmv
cikgu sue
https://www.dropbox.com/s/yehryn7s1ltl5ct/sue.wmv

terima kasih kepada semua..dan Dr. Ain sebab banyak bagi tunjuk ajar..even aku fokus kat depan,. mata aku tertutup sebenarnya..xpon, tengah buat kerja Pengakap..maapkan saya..tapi saya xtidur nampak sangat macam stud…

DUIT DAN AKU

Image
dengan melepaskan hela nafas yang panjang...aku lega..tanggal 15 Jun 2012 jam 1.00 pagi, aku tandatangan buku kewangan kelab yang aku pegang selama setahun ini...letak jawatan setelah memegang jawatan ni... 6 semester bersama Oscarian adalah kenangan yang indah dalam hidup ku..
Allah...bahagia sangat hatiku...aku dapat menjalankan tugas ku sebagai bendahari kelab dengan baik meskipun bermain dengan duit...macam2 boleh jadi..mohon halal kepada sahabat2 Oscar Rover akan lebih dan kurang apa yang aku handle duit ini..
yang paling aku bangga dan aku sendiri yang tahu dan mungkin sesiapa yang membaca blog ni saje yg tahu...aku dh bagi keuntungan terbesar sepanjang Oscar Rover ni aku kenal..pada akhir sesi AJK Oscar Rover sesi 2011/2012, aku hadiahkan Parti BBQ yang bernama Parti BBQ Sampai Awek/Pakwe/Roomate Korang Panggil Balik...disebabkan hanya aku sorang yang tahu berapa banyak duit kelab yang ada, aku hanya boleh gambarkan keuntungan ini dengan mengadakan BBQ FREE kepada 317 ahli KLK…