Posts

Showing posts from September, 2012

sebelum aku tutup mata

Alhamdulillah selesai sudah kerja hakiki yang aku perlu laksanakan kerja yang penting bukan hanya untuk kepentingan diri tapi penting orang lain sekurang-kurangnya aku gembirakan hati orang yang inginkannya sebelum aku tutup mata  ingin sekali aku capai apa yang aku inginkan dengan kemampuan  1. membina rumah kebajikan untuk anak yatim dan orang tua..dengan nama Humaira 2. melawat rumah kebajikan dan bersama penghuni nya.. bersama insan yang pernah aku ceritakan niat ku ini 3. jika aku tidak berkahwin, aku akan mendermakan organ ku kepada sesiapa yang memerlukan 4. melihat orang yang aku sayang berjaya ..mungkin bersama ku dan mungkin tidak 5. memberi apa yang dipinta dan diinginkan oleh ibu bapa ku 6. biarlah aku mati dengan tidak menyusahkan orang bak kata seseorang >> biarlah kita mati dengan menyediakan kain kapan dan belanja yang cukup supaya kelak tidak menyusahkan sesiapa yang terdekat 7. buat orang gembira dan tersenyum : : TAPI sekurang-kurangnya aku mampu melihat oran…

KELAS AMALI MEMASAK ERT

Image
Alhamdulillah amali memasak dan etika makan pelajar2 ku sudah selesai ada yang pandai memasak ada yang pandai memotong ada yang pandai membebel ada yang pandai makan by the way masing2 ada kelebihan dan kekurangan begitu juga aku























Rencana Mu

Tuliskan rancanganmu dengan PENSEL Kemudian serahkan PEMADAMnya kepada ALLAH Biarkan ALLAH yang memadamkan bahagian yang BUKAN ditakdirkan untukmu dan MENGGANTIKANnya dengan rancangan yang lebih BAIK Kerana DIA lebih mengetahui apa yang TERBAIK untuk hambaNYA
Dalan HATI setiap insan pasti ada walau sekelumit keinginan untuk BERUBAH menjadi lebih BAIK

‎"... BERNIKAH DI USIA MUDA itu adalah hubungan yang terbaik  daripada mengikat hubungan bertahun-tahun  dan dapat timbunan pujian dan kata-kata manis serta doa  daripada orang lain ..." Menjalin hubungan itu hanya 'sweet' di mata manusia  tetapi pahit menanggung berbakulnya dosa di sisi Yang Maha Esa.
KITA BUAT → ALLAH MELIHAT → MALAIKAT MENCATAT ,KITA CAKAP → ALLAH DENGAR→ MALAIKAT MERAKAM,
KITA SEDIH → ALLAH MEMAHAMI → MALAIKAT MENEMANI....

2 nama pada 1 kertas

pada satu kertas itu tercatat dua nama pada satu kertas itu terfikir beribu kata pada satu kertas itu jua terukir nama  Nuraisyah Humaira Nuraina Raudhah pada satu kertas itu jua tertera si manusia berbinti kan siapa Azrul Azizul Mukminin pada kertas itu jua terfikir aku bukan percaya tergelak aku bukan gembira terkedu aku bukan menyapa cuma rentetan yang sedikit untuk santapan di hari muka kerana pada kertas itu hanya tercatat nama kerana pada kertas itu hanya buat aku percaya pada kertas itu aku pejamkan mata kertas itu hanya muncul ketika aku mati untuk seketika hanya dalam doa pada hak yang umumnya perihal kertas itu menjadi nyata hendaknya biarpun si pulan dan si pulan hanya mainan di alam sana

aku sanggup...

Image
Ya Akhi..
aku sanggup semua atas nama cinta yang Allah kurniakan
aku tak berkata seperti yang lain
:: aku sanggup mati untuk cintaku
:: aku sanggup buat apa saja untuk buktikan cintaku
:: aku sanggup gadaikan semua nya untuk kau seorang
itu hanya contoh yang mungkin ramai pasangan seperti cinta monyet luahkan
dengan hati yang yang berbau bahagia duka dan kosong
aku berkata...aku sanggup..
:: aku sanggup terima apa jua kutukan luar supaya engkau tidak bersedih
:: aku sanggup terima hinaan dan herdikan kerana engkau tidak layak untuk semua itu
:: aku sanggup tutup mulut supaya engkau bersuara
:: aku sanggup lari jauh supaya engkau dekat dengan mereka
:: aku sanggup berpatah balik bila engkau perlu langkah ke hadapan
kerana
sejujurnya sebelum ini tak pernah aku luahkan
saat aku memilihmu sebagai suamiku
aku berfikir engkau yang terbaik untukku
kerana
> engkau mampu memimpin ku
> engkau begitu menjaga seluruh dunia hidup dan matiku
> engkau letakkan aku begitu tinggi maruahnya
> engkau lihatku sesu…

accidentally accident

Image
Alhamdulillah dapat lagi bernafas di dunia Penciptaku motorku accidentally accident ayat yang terbaik untuk hari ini tiada kemalangan yang meragut nyawa hanya mampu tersenyum keletah mereka keletah semua tak marah tak kata terdiam seribu bahasa :)


next week please exercise your leg juz walk to go to school together with other students :) keep smiles eventhough i'm being in a bad situation because i'm a strong girl ( he said..) 

GOOD LESSON

Alhamdulillah GOOD LESSON 
1. BILA ANDA NAK MARAH > aku cuba tarik nafas       then, genggam jari...       katakan...SABAR NAD > cuba reflect diri sendiri aku bukan manusia yang sempurna senyum :) lapangkan dada * a story - aku pernah marah student..sampai sebut perkataan %&*@! koyak kertas dan baling kat muka die Allah...aku takkan buat lagi sebab student tu tak pernah masuk kelas aku lepas tu dan aku tak pernah nampak die datang sekolah even aku taw die memang kaki ponteng * one more story - aku pernah terasa dengan dia suatu hari dan aku masih ingat tarikh nya hanya kerana sedikit hal masa depan aku berserah pada Pencipta yang satu malam itu jua aku mendapatkan sesuatu again and again and again Allah duga aku perasaan itu MasyaAllah..hati aku tak pernah nak marah dia hati aku tak pernah nak benci dia mungkin Allah beri kan apa yang aku pinta permintaan aku hanya Allah yang tahu tatkala aku fikir mungkin salah aku dan mungkin salah dia aku tersenyum Terima Kasih Ya Allah Kau kuatkan hati ku kerana dia &…

Surprisingly done!!!

Image
Alhamdulillah.. Thanks a lot to my beloved students Cayang lah korang betul-betul buat cikgu terkejut sporting sangat korang cikgu akan merindui korang nanti Muah!!!!!!!! Cikgu doakan korang berjaya especially math heheheni 1st time sambut besday bersama students Badrol ( mastermind ) - Ejad - Danial - Azmeer - Kamil - Syafiq - Aizat - Azril - Khauf And also Manisku Sue

gambar xboleh upload semua bagi menjaga hati insan yang ana uhibbu takut tersalah sangka \(*.*)/ 


terima kasih menerima cikgu sebagai insan yang anda hormati dan sebagai seorang rakan Nad Zira is happy right now...

hendak atau perlu \(*.*)/

Image
Bismillahirrahmanirrahim
story for today actually dari bulan hari tu pikir tapi sentiasa lupa : : sem 1 - si A guna henpon jenama XX dan YY sem 2 - si A guna henpon jenama XX dan WW sem 3 - si A guna henpon jenama XX dan YY sem 4 - si A guna henpon jenama GG dan KK sem 5 - si A guna henpon jenama KK dan GG sem 6 - si A guna henpon jenama RR dan HH sem 7 - si A guna henpon jenama LL dan EE : : tu gambaran secara menyeluruh juz nk bagitaw henpon sentiasa bertukar tapi kat mulut " aish...duit xdak dah ni...mcm na " : dengar nye lagi aku nak beli tab r ambik engkau tab plak dah : itu kehendak atau pun keperluan ??? itu hanya story2 yang mana semua orang akan alami aku pon teringin dan hendak ada macam tu then.... pikir-pikir kalo aku beli semua tu alamatnya makan maggi aku setiap hari nak beli memang boleh tapi aku tak suke membazir ( cewah ) : tapi aku ni gila gadjet tapi bukan jenis membeli gadjet gadjet yang aku suke adalah KAMERA or HENPON CAMERA pantang nampak camera mesti nak ambik gambar aku bukan suke ambik …