Posts

Showing posts from May, 2013

Penantian

aku rela bersabar
menghitung hari-hariku
kerna hidup ku penuh persoalan

dengan kepedihanku
aku terus bersabar
menantikan sinarmu
kerna hanya dirimu satu

tempat mengadu
segala rasa diriku
walau kadang hatiku terduga

pendam rasa kau aku
namun seri bukan
selalu tiba
dalam kehidupanku

telah jelas kau bukan milikku
hanya bersandar semata kepadamu
teguhkanlah penantian ini

untuk mengecapi satu mimpi
yang lama ku nanti
teguhkan penantian ini
yang ku ingin selama ini

hadirkanlah..cintaku..

_ku sisipkan air mata ke tepi
  supaya tidak jatuh ke paparan itu
  melihat dia gembira dengan yang lain
  ku berdoa yang terbaik untuk nya
  ku bahagia melihat kau bahagia
  ku berdoa juga supaya aku bahagia sepertinya
  dulu tidak mohon kini selamanya_

Cakap tak serupa bikin

Assalamualaikum..
Semua orang duk post pasal PRU-13..
Aku tak dak mood nak cakap pasal PRU ni
Aku pon xdapat nak mengundi..<some problem occured>
Cuma nak luahkan pasal Cakap Tak Serupa Bikin

SITUASI 1
Si A : Aku naik bas kol 4 tadi dengan sesak ramai-ramai orang
Pendengar : Bukan ko naik bas kol3 ker sekali dengan si B ?
Si A : Betol lah aku cakap...naik bas kol3...
Pendengar : Tadi ko cakap naik bas kol4...
Si A : Korang ni selalu dengar lain...( sambil buat muka dan merajuk )
< errrrr,..salah kami ker yang dengar benda betol >

SITUASI 2
Pensyarah : Anda mesti buat macam ni macam ni...bla bla..
Abu : Kan aku dah cakap..hari tu ko cakap xperlu buat bla bla bla tu,,
Kamil : Sejak bila plak aku cakap xpayah buat bla bla bla tu...
Abu : Ade r ko cakap hari tu time aku nak buat bla bla bla ni...
Kamil : Mane ade..ko ni selalu salah dengar
Abu : < aku jugak yang kena ..sabor je lah >

* teringat kat zaman matrik yang banyak bagi kesan positif dan negatif kat hati aku
* i mi…

Teki-Teki yang wajib diketahui

Image
indahnya ilmu itu Imam Ghazali insan kurniaan Allah sebagai panduan umat dunia kini _amin_

Cara nak besarkan gambar di blog bila cursor disentuh

Image
Assalamualaikum..
Pernah skodeng blog kawan-kawan and sangat interest bila cursor sentuh kat gambar...
Gambar tu membesar...ok..lepas dah menuntut ilmu tu, saya dah berjaya..Yahooo..
Lambat betol aku ni...out of date..semua orang dah tahu..aku baru nak tahu..
Btw, nak cite gak..

Okeyy , nak tahu macam mana saya buat ? Ikot je step di bawah..

1. Log in > Dashboard > Design > Edit Html
2. Tekan Ctrl F serentak , dan cari kod ini : <head> 
3. Dah jumpa ? Copy pulak kod di bawah ini erk ? :  <style>
.post img:hover {
-o-transition: all 0.3s;
-moz-transition: all 0.3s;
-webkit-transition: all 0.3s;
-moz-transform: scale(1.2);
-o-transform: scale(1.2);
-webkit-transform: scale(1.2); }
</style>
4. Paste kan di bawah kod yang korang carikan tu eh .
5. Then , SAVE !

6. Sekarang  , cuba intai gambar di entry korang ? Membesar tak ? HUHU .

mak uda rindu aqil <contoh aje>
: : : terima kasih

Akses dan ekuiti

Assalamualaikum.. Alhamdulillah..presentation selesai dengan baik dan mendapat pujian. Bukan pujian yang diharapkan, cuma apa idea dan lontaran pendapat dapat disampaikan. Dr. Sazelli cakap.. " isu kelainan upaya sangat menarik..dan tak ramai yang nak tampil untuk beri pendapat " " Nadzirah..awak ambik subjek minor Pendidikan Khas ker ?? " hehhe..saya cuma tertarik dengan tajuk ni..thats why saya kaji dan cari banyak bacaan.. sekian...semoga sistem pendidikan di Malaysia selaras tanpa mengira siapa dia dan siapa aku... aku-dia-kamu-semua = kita serupa

Teacher Certification (Persijilan Guru)

Assalamualaikum.. Ini adalah presentation untuk kursus yang membincangkan isu-isu dalam pendidikan khususnya Matematik.. Isu yang paling hangat yang dibincangkan semasa sesi perbincangan.. Dengan soalan-soalan bertalu-talu diajukan kepada pihak panel.. adoyai..tak taw nak kata apa..semua ni kehendak di atas sana.. Teacher certification from Nad0209 thank you

Dinner AT14 [PreGraduation Day] 2013

Image
Alhamdulillah...
Ini adalah semester terakhir bagi ISMP Matematik 2009/2013 UPSI..
Sejujurnya, aku tak ingat semua pelajar Math yang sama batch dengan aku..
tapi yang pasti aku taw yang dia tu same kos dengan aku..
such a wonderful and adorable night dinner
1st time aku pakai shawl... mak andam ku Manisku Sue
Semoga kenangan ini kekal abadi dan hubungan kekal till jannah
amin..sedih untuk tinggalkan kenangan ni..
setiap masa DATANG dan PERGI

_gambar-gambar ini bukan berkaitan dengan apa-apa skandal yer_
_sekadar rakan seperjuangan yang kadang-kadang pernah bergaduh, berperang dan saling membantu_
ok.bye



che' nor_afni_zatul_emy

datin - datin AT14 (*.*)

tak semua yang datang..btw..happy

budak KMPP..among 2gether again

 my lovely fren..Shuhaida Mah Hassan

budak meja sebelah..kuat makan..

santek plak gambar ni..hehe

adorable buddies

till jannah

antara lelaki yang bising dan hot (konon)

korang memang gorgeous!!!
: : : : : pregraduation day 2013
sekali kita bersahabat
selamanya kita tetap sahabat Amin..