Cara nak besarkan gambar di blog bila cursor disentuh

Assalamualaikum..
Pernah skodeng blog kawan-kawan and sangat interest bila cursor sentuh kat gambar...
Gambar tu membesar...ok..lepas dah menuntut ilmu tu, saya dah berjaya..Yahooo..
Lambat betol aku ni...out of date..semua orang dah tahu..aku baru nak tahu..
Btw, nak cite gak..

Okeyy , nak tahu macam mana saya buat ? Ikot je step di bawah..

1. Log in > Dashboard > Design > Edit Html

2. Tekan Ctrl F serentak , dan cari kod ini :
<head> 

3. Dah jumpa ? Copy pulak kod di bawah ini erk ? :
 <style>
.post img:hover {
-o-transition: all 0.3s;
-moz-transition: all 0.3s;
-webkit-transition: all 0.3s;
-moz-transform: scale(1.2);
-o-transform: scale(1.2);
-webkit-transform: scale(1.2); }
</style>

4. Paste kan di bawah kod yang korang carikan tu eh .

5. Then , SAVE !

6. Sekarang  , cuba intai gambar di entry korang ? Membesar tak ? HUHU .


mak uda rindu aqil
<contoh aje>

:
:
:
terima kasih

Comments

Popular posts from this blog

Skim Pengakap Muda

BUKU LOG PENGAKAP KELANA