Posts

Showing posts from January, 2014

BUKU INDIE 2

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera.Jualan buku oleh penulis-penulis yang hebat daripada segi ayat dan tutur susun nya. credit to all author.Semoga manfaat kepada semua.Jika berminat sila hubungi saya di nombor 013-3731283 atau tinggalkan mesej di inbox Buku Indie. Terima Kasih. :)
here i'm again...
aku ingin mencari sekelumit mimpi yang mampu membantu berdiri lebih lama.
aku ingin mencari secebis impian yang mampu membantu aku bangun dari kejatuhan.
aku ingin mencari sebaris ayat yang mampu membantu aku di saat aku hilang. 

------------ayat yang bermakna biarpun hanya sebaris kata adalah yang menyakitkan--------







semoga manfaat kepada diriku, sahabatku dan semua

BUKU INDIE 1

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Jualan buku oleh penulis-penulis yang hebat daripada segi ayat dan tutur susun nya.  credit to all author. Semoga manfaat kepada semua. Jika berminat sila hubungi saya di nombor 013-3731283 atau tinggalkan mesej di inbox FB Buku Indie.  Terima Kasih. :) skema tak ayat orang yang jual buku??? huhu 
tidak salah untuk mencari rezeki di mana-mana kan? asalkan daripada sumber yang halal.
Bismillahirrahmanirrahim...
Setiap satu buku RM22.  Jika rakan-rakan meminta untuk saya pos ke alamat anda, cuma perlu tambah RM8 untuk area Semenanjung dan RM10 untuk area Sabah dan Sarawak.
Kadang-kadang penggemar buku tidak suka pergi ke kedai buku (aku pon tak tahu kenapa).
Kalau pos kat FB untuk jual buku, mesti ade yg suh pos.
Mungkin kekangan masa ------------------ ala dATIN dATO' 
Mungkin kekangan pengangkutan ----------- ala luar bandar 
Mungkin kekangan teman ----------- ala nerd, jalan nak berteman
semoga manfaat..sekian






dengan harapan yang tinggi, buku-buku dapat dijua…

5 Jenis Sabar

Image
sampaikan satu ayat sebelum tidur maafkan segala salah sebelum tidur rindukan segala rahmat sebelum tidur apa yang PENTING sebelum tidur gosok gigibasuh kakiwudhuk hihi 
setiap manusia ada kata semangat...kalau main bola pun ade kata semangatnya kan???
Peteh Ganu Peteh
Gomo Kelate Gomo
--ok..yang ni je aku tahu--

aku pulak SABAR NAD...SESUNGGUHNYA NAD SEORANG YANG PENYABAR
everyday ade dugaan atau orang sengal buat aku tercabar
5 sabar yang aku baca dalam majalah Solusi (credit for MAJALAH SOLUSI )
1. Kesusahan
contohnya : kesakitan dan ketakutan jangan ragu…Seringlah Menangislah …terlebih ditengah malam yang sepi, dengan bermunajat dengan Rabb…selain adanya kesihatan pada mata, dan tentunya mata kita akan menjadi mata yang terhindar dari panasnya api neraka…karena kita menangis karena Allah… 2. Nafsu
contohnya : runtunan nafsu, marah Bila manusia tidak senang tersenyum, ada luka di jiwa, rasa dan fikirnya.Sang jiwa yang terluka membuat hidup dipenuhi kegelisahan.Sang rasa yang terluka membuat h…

Mencari Arah

Image
Melangkah itu mudah, Namun mencari arah itu yg terkadang payah.. Mencari jalan itu mudah, Namun memahami destinasi itu yg susah.. Menyusuri susur itu mudah, Namun menuju noktah itu pasti mendatangkan lelah.. Dalam semuai ini.. Menjaga istiqamah itu paling susah,payah dan lelah.. namun Dia amat faham.. bagi hambaNya, Dia tidak meminta manusia menjadi yg terbaik.. hanya perlu melakukan yg terbaik.. meletakkan sandaran dan keyakinan penuh kepadaNya.. lantas nescaya Dia akan menguruskan yg selebihnya.. Agar yg terbaik itu menjadi milik manusia.. M0ga perjalanan kita sentiasa di dalam lindungan dan penjagaan Allah.
✿ (❤◕‿◕❤) ✿`*:.☆٠•●♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥

credit with to my lovely housemate, Kasmah..
setiap hari bersama ada sahaja hidangan yang tak pernah terlintas di fikiran untuk ada.


bangun tidur makan


tengok tv pon makan


lepas jogging pon makan jugak



at the last masing-masing bertambah berat Alhamdulillah dalam kesempitan masih ade rezeki  ------------------------tamat--------------------

Ibadah satu untuk satu

Image
sebelum tidur sampaikan walaupun sepatah ayat untuk ingatan bersama ayat aku..ayat teka teki...buat kita berfikir sejenak -kalau aku fikir berjenak-jenak mungkin boleh tertidur dulu-
Ada satu ibadah, jika anda sedang melakukannya, maka tiada seorang pon di atas muka Bumi ini yang dapat melakukannya pada masa yang sama. Orang lain hanya dapat lakukan setelah anda selesai. Apakah ibadah itu ?
berfikir sampai tertidur..macam aku

bangun tidur makan biskut coklat chip

layan game...ade hamster, layan hamster

pergi dapur, makan kek..choc moist

tersengih dengan muke tahu

makan lagi kek slice-indulgence-

bukak ref, ade eskrem..yummy turunlah bantuan dari alam maya maka jawapannya aku ketahui
IBADAH MENCIUM HAJARULASWAD
--------------------- tamat --------------------- -----------------------tidoq---------------------

SpeedTest for Website

Image
cara nak uji Speedtest website anda... maksudnya..kelajuan orang terjah/bukak website kita.. contohnya...

ni yang saya punyer.... selepas buang banyak widget yang bersawang di blog saya.. yang ni jadinya..

untuk guna online application ni click LINK DIBAWAH website-speed-test
selamat mencuba