KISAH GADIS BAKERI - DALAM HATI ADA TAMAN

Bismillahirahmanirahim...
Retype ayat-ayat dalam dairi untuk diletak kat blog..sekarang baru pos

Gadis dobi berhijrah ke bisnes yang lain. Mungkin rezeki aku ada di kedai ini..MCB..
Alhamdulillah diterima kerja sebagai cashier kat kedai bakeri ni..terima kasih Mak Cik..
In Shaa Allah, aku akan bekerja dengan sebaik mungkin (cewah ayat semangat pekerja baru)
DALAM HATI ADA TAMAN 

Kenal Ifa, Edi, Abg Faizal dan Kak Ija..Alhamdulillah semua baik-baik belake..
Ifa ----> Si Decorater
Roti cantik dan sedap kelihatan nya.. mungkin ini sebab AKU dari berat 46 ------ 50kg
hihi..btw, roti nye memang sedap
Edi -----> Si Penguli Roti
Roti lembut dan rasa yang sebati....CEWAH....macam promote je..
One thing aku paling ingat pasal budak ni..
Perangai sangat sangat sangat SENONOH...(faham kan jika sebaliknya)
Please don't knock my head by using tray!!!!!!
Abg Faizal -------> Si Baker + Decorater Kek
Aku sangat sangat sangat tertarik untuk belajar buat kek
Tenkiu abg faizal sebab bagi resepi kek vanila dan kek coklat..
Setiap hari belajar bende baru..cara deco, cara bungkus...
Yang paling nak belajar, tulis atas kek..
nak buat macam AYAH...
Kak Ija ----> Si Minor Baker + Decorater Kek a.k.a Anak Bos
Sweet little person even juz beza 1tahun je umur..panggil je lah akak...hormat!
Strict but sweet..sweet mungkin umur hampir sama kot..
Skill die buat kek agak teliti..mungkin itu yang buat kek jadi nampak kiut dan sweet kot..
------------------------fullstopceritapasalrakanbaru--------------------------
masuk kerja jam8pagi balik jam7malam...
If ade banyak keje, dan tak sampai hati tengok mak cik ngemas kedai, aku balik jam8malam..
Balik umah terus terbongkang..
Tu yang xsempat nak update blog..
Sempat tulis kat dairi cebisan kertas je.

Dalam hati ada taman ni sentiasa bebunga-mekar bila tengok kek dan dessert2 sedap..
Macam mana tak naik berat.hihi.
-----------------------------fullstopceritapasalmakanan----------------------------------







cantik kan..hehhe







Ni adalah tulisan budak baru belajar..hehhe
DALAM HATI ADA ROTI
DALAM HATI ADA KEK

Comments

Popular posts from this blog

Skim Pengakap Muda

BUKU LOG PENGAKAP KELANA