Pembelajaran Matematik

Selamat malam...
Wahai mata yang susah sangat nak tidur,sengaja kan nak bagi tuan mata ni makan sambil online..
Kinder Bueno dah hbis 4 paket kot...
* jom berBueno

 macam mane lah tak gemuk dan tembam
ini makan nye...

MATEMATIK!!!
MATEMATIK TAMBAHAN!!
kalau aku dengar je name subjek ni mesti aku ingat zaman maktab dulu (MRSM KT)
cikgu math aku CIKGU ZAITON merangkap MUMMY HOMEROOM aku
cikgu add math aku CIKGU YUSOF merangkap CIKGU DISIPLIN dalam hidup aku

KES 1 - time trial exam SPM..sesungguhnya aku ni bukan budak pandai
ADD MATH dapat A
MATH dapat B
CIKGU ZAITON marah dan merajuk dengan aku...
Kenape jadi begitu aku pon xtaw...

KES 2 - disebabkan aku sememangnya manusia xminat sejarah,
C dan D adalah makanan aku time form4 dan form5
Maka, kena pergi BTN...kursus ape ntah
Maka, kerana itu juga aku tak sempat siapkan 100 soalan ADD MATH..
Maka, kerana itu juga aku didenda KETUK KETAMPI atau orang ganu panggil NYUT TELINGE
100 KALI....
pengajaran ---> turun tangga jalan ngengkang..terbaik

KES 3 - aku suke ingat ape2 formula Matematik atau Mat Tambahan dengan idea pelik
Pelik tak pelik jugak lah..kalau aku cite, sah orang tak faham..yang senang je r...
Contohnya rumus trigo...SOH -- CAH --TOA
*sape tahu > bagus
*sape xtaw > takpe..xmati pn


ni yang aku jumpa kat fb kawan aku.
yang ni lah yang aku suke beraksi dalam kelas dulu..
dah masuk U,semua masuk kepala...yang lame makin dilupa
(teruk betol otak aku)
.
.
.
jodohku memang panjang dengan MATEMATIK ni..
sambung belajar kat matrik, dapat plak PAPA MENTOR/HOMEROOM nya pensyarah MATEMATIK
math lagi....
sambung belajar kat U, dapat plak kos ISMP Matematik...
tahniah lah..dah grad pon
tak 1st class pon, Alhamdullillah dah hbes beljor..
.
.
last but not least
semua ini suratan takdir
apa yang kita tak suka, itu lah yang bakal kita hadapi kelak
maka...jangan tak suke math..sebab aku mungkin jadi cikgu math
jangan tak suke sejarah...sebab aku INTERVIEW tanya pasal sejarah dan negara
* so sad dapat rakyat macam aku*
CINTAILAH SEMUA SUBJEK...
wuaaaaa
(nite semua...gosok gigi..Bismillah...doa tidur)



Comments

Popular posts from this blog

Skim Pengakap Muda

BUKU LOG PENGAKAP KELANA