Posts

Showing posts from September, 2014

PIJ'14 - KAMI BOSAN

Image
alhamdulillah....dah hampir sebulan aku dan aina berada di teluk batik.
betol kata orang tua berpesan...
 " kalau betol lah niat kamu.....maka baik lah perkara nya"
semoga dengan apa yang aku niatkan kenapa dan mengapa aku di sini....
aku harap keluarga ku dan sesiapa yang mengenaliku faham kenapa aku berada di sini.
bukan kerana KETAKSUBAN suka akan pengakap...
bukan kerana KEINGINAN berjauhan dari keluarga..
bukan kerana KEGHAIRAHAN  berdekatan dengan si dia..
cuma kerana aku ingin mengenal dan belajar banyak benda..
biarlah rahsia...

"buat perkara yang kita suka, perkara akan jadi lebih senang dan kita gembira"
"reaksi muka menggambarkan segalanya"

hence....

nad... remind yourself...
jaga diri sendiri dan rakan di mana-mana berada ingat mak ayah kat rumah yang beri sepenuh kepercayaan di kejauhan jaga maruah diri dan rakan tak kira perbuatan, percakapan mahu pun perasaan  jaga solat... sesibuk mana pon, lewat atau awal, pastikan tidak terlepas waktu nya.  banyak sebenar…

2014 as a CSI

Image
lama betol blog bersawang setahun sudah bergelar CALON SIMPANAN -- csi banyak kerja dah aku buat keje dobi keje kedai kek babysitter jual kerepek pisang ahli bina badan (sangat membina...haha) and lastly.. sekarang sebagai petugas a.k.a kerani untuk jambori perak as YOU wish semoga Allah makbulkan niat arwah
cikgu amiruddin baki bin hashim 
niat nya untuk aku membantu dan bertugas untuk P1J'14 that's why mungkin aku still lagi tidak posting -barangkali-probability-mungkin- posting bulan 7 ------TAK DAPAT posting bulan 10 ----- TAK DAPAT hence...tunggu posting bulan 1 2015 ---- INSHAALLAH DAPAT doakan aku berjaya di dunia dan di akhirat aku masih bersama KLKM UPSI dan PPM PERAK  -salam-