Posts

Showing posts from February, 2015

LOGO SEKOLAH ~ SMK LUBOK ANTU

Image
here i am  since 21 January 2015 ---- full stop

sesi PENAT letak TEPI

Image
sesi penat letak tepi reunion kami budak-budak math habis je PIJ, settle mane yang penting aku tinggalkan Teluk Batik *even serba salah tinggal bos dengan kerja kewangan yang belum setle* memang sebulan aku penat terlalu penat badan tak terjaga makan tak terbela pakai apa ada demi program yang dirancang bertahun-tahun tu ..............maka......... masa untuk aku rehatkan badan claim masuk...gaji masyuk... maka, happy2 ler tq kepada sahabat-sahabat yang sentiasa tunggu masa terbaik  sebab YB ni sibuk urus program sebab Datin yang lain setle urusan lain so ini masa kami gelak tawa masa untuk makan bawak perut kosong masa untuk makan apa yang rindu nak makan time kat UPSI masa untuk lepaskan suara katak karok selama 2 jam lebih *peristiwa kelakar jam2 pagi*
semoga ukhwah kita terpelihara hingga akhir hayat rakan yang membantu rakan yang membuat kita ketawa rakan juga sahabat ketika lara duka rakan yang membawa erti kehidupan untuk kita terus mengenal erti persahabatan ukhwah fillah 














......nex…

Terganggu

Image
TERGANGGU
AKU TERGANGGU
MENCARI TITIK HITAM YANG INGIN KU SINGKIR
AKU TERGANGGU
DALAM MENYELAM SANUBARI DIRI
AKU TERGANGGU
UNTUK MENJAGA HATI INI BENAK MERONTA
SALAH SIAPA AKAN DIRI INI
MANUSIA HALUSINASI YANG MENJENGAH
TATKALA METAFORA MENYELUBUNGI DIRI
TERGANGGU DENGAN PERASAAN HIPERBOLA YANG DICIPTA
MELEPASKAN BIARPUN DENGAN TITIK SERU
DILEMMA DALAM KEPASTIAN
SANGSI DALAM KEYAKINAN
MENCARI SATU PERMULAAN
UNTUK TERUS MELANGKAH
BIARPUN DENGAN SERIBU BEBANAN
DISERET PENUH KETERPAKSAAN
AGAR TIDAK TENGGELAM DEK PERASAAN

----------hardestexhaled----------------




smile

True life from Lubok Antu

Image
Alhamdulillah... Setelah seminggu posting ke SMK LUBOK ANTU Rindu - Susah - Gembira - Luka Semua dapat rasa ini kali baru rase betol2 jauh daripada family sebelum ni jauh2 pon still kat semenanjung even tak balik 4 or 5 bulan tak rase rindu macam ni la ni...kat sarawak..nun jauh di Lubok Antu akhirnya hari ke3 kat sarawak...air mata jatuh bukan sebab kesusahan yang dialami tapi terase sayu dengan pengorbanan yang family dah buat untuk ayah yang dah banyak menyalurkan kewangan untuk aku sampai sanggup berhutang dengan majikan * i will pay it later * * i will not make u sad any more* * i will not make u think think think more about money anymore * thats my promise ------ stop fefeeling sedey ye hidup mesti diteruskan be positive be tough

Alhamdulillah diberi insan yang bersama merasa kehidupan di Lubok Antu My new romate ---> Izzatie  My new friend ----> Faizal My new collegues ---> staffs and teachers at SMK Lubok Antu and STUDENTS - COMMUNITY here
----- kita positifkan diri kita..kita mampu lakukan yang …

Sukarelawan JPM ke Kelantan

Image
Alhamdulillah masih diberi kekuatan untuk terus hidup di bumi Allah diberi peluang untuk bersama-sama dengan Persekutuan Pengakap Malaysia dibawah Jabatan Perdana Menteri (JPM)  Misi Bantuan Pasca Banjir Fasa 1 ke Kelantan ---- Sayu hati yang sememangnya hati aku jenis tisu ni Sebak sangat2 bile melihat kemusnahan duniawi yang manusia bina lenyap Yang tinggal hanya kesan2 yang membuat jiwa manusia tidak mampu bertahan  Allah menduga manusia dengan rezeki  Allah menduga manusa dengan malapetaka Allah menduga manusia dengan kemewahan Allah menduga manusa dengan kemusnahan Allah mampu menduga manusia dengan pelbagai cara Allah Maha Besar Mungkin tempat aku tidak seteruk apa yang aku pandang di Kelantan Mungki kehidupan aku jauh lebih baik daripada apa yang aku rasa di Kelantan tetapi itu lah dinamakan takdir insan yang lebih perlu membantu insan yang kurang tidak mampu membantu menghulurkan wang yang banyak bantulah dengan memberikan kudrat muda yang Allah bagi bantulah dengan memberika…