True life from Lubok Antu

Alhamdulillah...
Setelah seminggu posting ke SMK LUBOK ANTU
Rindu - Susah - Gembira - Luka
Semua dapat rasa
ini kali baru rase betol2 jauh daripada family
sebelum ni jauh2 pon still kat semenanjung
even tak balik 4 or 5 bulan tak rase rindu macam ni
la ni...kat sarawak..nun jauh di Lubok Antu
akhirnya hari ke3 kat sarawak...air mata jatuh
bukan sebab kesusahan yang dialami
tapi terase sayu dengan pengorbanan yang family dah buat
untuk ayah yang dah banyak menyalurkan kewangan untuk aku
sampai sanggup berhutang dengan majikan
* i will pay it later *
* i will not make u sad any more*
* i will not make u think think think more about money anymore *
thats my promise
------
stop fefeeling sedey ye
hidup mesti diteruskan
be positive
be tough


Alhamdulillah
diberi insan yang bersama merasa kehidupan di Lubok Antu
My new romate ---> Izzatie 
My new friend ----> Faizal
My new collegues ---> staffs and teachers at SMK Lubok Antu
and
STUDENTS - COMMUNITY here

----- kita positifkan diri kita..kita mampu lakukan yang terbaik ---
---kita pujuk diri kita untuk mengubah setiap tingkah laku kita agar kuat -----
--- jangan sesekali melemahkan diri dengan kesusahan kerana kesusahan itu patut menguatkan---

tu dia.. 30.4kg..lembek tulang bahu

mira pon dapat sarawak (Bintulu)

here.... my new person in my life...maybe until 2020 we will here..hoho
Tuhan....jagakan dia...yang jauh di sana
Tu dia....bila mau jalan2 satu sarawak ni....2020 pon belom pasti
pintu gerbang Sri Aman..stop!! belok kanan taw to LA
 
# live from Serian..banjir suda
 
tu dia...nampak dah....welcome tu Lubok Antu
here i come...Cikgu Nadzirah ready untuk bertugas
SMK LUBOK ANTU, 
JALAN BATU KAYA,
95900 LUBOK ANTU,
SARAWAK.
------
stop for introduction perjalanan kami
later sambung pasal kehidupan di sini
-----



lepaskan apa yang menyakitkan dengan perlahan-lahan
barulah ketenangan hadir tanpa disedari
-nad is a strong girl-
----
stop story

Comments

Popular posts from this blog

Skim Pengakap Muda

BUKU LOG PENGAKAP KELANA