Posts

Showing posts from May, 2016

PAKAIAN UNIFORM PENGAKAP

Image
=====================bye===================salam pengakap=============

ORANG TANYA, AKU JAWAB

orang tanya
pasai apa tak delete gambar dan cerita aku dengan Azrul
even aku dan berkahwin ni???
senang aku jawab, sebagai nasihat untuk diri sendiri
supaya suami aku tahu macam mana aku dulu
biar dia tengok
biar dia tahu aku kawan dengan siapa
biar dia tahu aku pernah ke mana
biar dia tahu aku dengan siapa
end of topic
bye

" taip malas dari Nad bini Asrul "
nanti nak update pasal kawen aku pulak..
ad ku kis


BUKU LOG PENGAKAP KELANA

Image
tahun baru 2016
*atas permintaan junior2 pengakap kelana kusel, minta untuk saya buat nota  berkenaan pengakap kelana...ni je hakak sempat post kt blog.  yang lain hakak tinggal kat kampung. (xox) * nota tu saya ambik dari jurulatih saya, bapak Fadzil dan bapak Amir. hihi...:)
PERJALANAN ANDA KE ARAH ANUGERAH BP
A) PENYEDIAAN BUKU LOG KE ARAH
Buku log sangat penting sebagai bukti penglibatan ahli kelana dalam aktiviti kepengakapan.  Untuk melayakkan diri kita ke arah Anugerah BP Award, kita perlu menyediakan 5 buku log. 1. Buku log lencana keahlian (WAJIB) 2. Buku log lencana kemahiran (WAJIB) 3. Buku log lencana pengembaraan / ekspedisi (WAJIB) 4. Buku log lencana perkhidmatan (WAJIB) 5. Buku log lencana pilihan (Kepimpinan @ ICT @ Aktiviti Ekstrem @ Penyelamat Nyawa      @ Keusahawanan)
* masa ujian BP Award tahun 2012, aku guna buku log kulit keras tu sebab En. Fadzil dah ajar dari aku time upsi..tulis diari aktiviti kat buku log tu. Ada individu dari negeri XXXXX, dia buat bertaip d…