PERCUTIAN KE BORNEO HIGHLAND

Peserta : Nad, Sherti, Zatie, Kak Sue
Tarikh : 22,23,24 Julai 2016
Jentera : Vios Kalis Bunyi Bising (hahHha)
Penginapan :
HARI PERTAMA DAN KEDUA DI BORNEO HIGHLAND RESORT
HARI KETIGA DI KUCHING TRANSIT

A lot of things kami tinggalkan kenangan di sana.
Lari daripada masalah dan keserabutan kerja.
Back to basic, back to nature.
BORNEO HIGHLAND RESORT
Tempat tinggal : 5 bintang
Aktiviti : 5 bintang dan berbaloi ambik pakej
Makanan : Dinner, Breakfast 5 bintang..kenyang dan puas hati
Special : sesuai untuk honeymoon dan cari ketenangan
Lain -lain : no playground for kids (i think)
                  tiada bunyi bising
Kesimpulan : 5 bintang untuk semua nya 
  nak pergi lagiiiiii....sob sob

ni lah pakej tu..
kami ambik pakej Eagle Room
Ya Allah...sangat berbaloi

PAKEJ tu include :
1. van ambik kami dari bawah dan hantar kami turun
please jangan drive sendiri kalau hakak xbiasa
cerun dia dengan 45 degree
lagi hebat dari Cameron Highland
2. penginapan
ada 2 katil single dan 1 katil king
sangat selesa
ada peti ais
sorry..xdak tv..kata nak cari ketenangan
3. makan dinner hari 1st dan breakfast hari 
western best and malay pon best
4. aktiviti
spa entrance ( kita kita ja..xdak customer lain taw)
ada kolam air panas,sejuk, sauna, spa
kau buat la apa kau  nak buat
bukak dari kol 11 sampai 7 malam
(kalau xsilap la)
highland tour  (ada kenderaan bawak kami pusing2)
banyak tempat dia bawak p
kalimantan view, taman lavender, taman bunga,
tempat kuda ada 4 ekor duk bermain, dll
sila tengok gambar

























































































































































if ada yang xnak ambik pakej sekali dengan penginapan tu. ni haa
1. bayaran entrance kat bawah tu, rm8.00 seorang
then u drive sendiri ke atas sana.
2. untuk pergi ke 8 lokasi lawatan seperti Kalimantan View Point, bayar RM 10 untuk 1 kawasan.
if nak pergi Kalimantan View Point saja pon boleh, juz pay RM10/orang.
3. But ada pakej, juz pay RM100/orang untuk driver ambil dari main entrance 
+ lawatan ke 8 lokasi menarik tu. thats mean, xperlu drive sampai parking atas.
*coz the road is so dangerous for woman like me lah 
+ kereta manual + xsado....reverse nanti junam 45degree.

sekian. love you borneo highland resort


Comments

  1. Mari Bercuti Ke Sabah.... 2017

    Assalamualaikum Tuan Puan...
    Bercuti la ke Sabah....!!
    Kami bersedia mempermudahkan segala urusan percutian anda di sini...

    Antara Kelebihan kami:

    Kereta sewa pandu yang murah, baru dan berkeadaan baik..
    a) Nissan Urvan RM230 sehari
    b) Toyota Innova RM200 sehari
    c) Toyota Avanza RM160
    d) Nissan Grand Livina RM170
    e) Proton Exora RM150
    f) Produa Alza RM140
    g) Toyota Vios RM160
    h) Proton Saga Flx RM120
    i) Produa Myvi RM120
    j) Produa Viva RM100
    k) Proton Waja RM120
    l) Proton Preve RM150
    m) Viva 660 RM70

    * Harga di atas adalah minimum sewa
    untuk 3 hari ke atas...
    * Penghantaran kereta percuma ke
    Airport dan tempat penginapan.

    Antara kelebihan yang anda dapat apabila memilih kereta sewa kami adalah :

    1. Pilihan Homestay dan Hotel dengan harga
    istimewa daripada kami bermula harga
    RM68 dan ke atas di Kota Kinabalu dan
    kundasang...

    2. Homestay Condominium Marina Court di pusat bandar Kota Kinabalu hanya pada harga Rm250 semalam!!!

    3. Pemandu Pelancong..
    Sekiranya anda ingin perlukan pemandu sepanjang percutian kami menyediakan pemandu berpengalaman dan mahir dengan tempat2 percutian menarik di Sabah... upah bagi pemandu kami adalah RM100 untuk 12 jam sehari...

    4. Harga istimewa ke Pulau Manukan , Sapi atau Memutik..
    Sekiranya anda memilih perkhidmatan kami, kami akan memberikan anda harga istimewa RM20.00 sahaja seorang utk tambang bot dan Percuma SET SNORKLING & life jacket ( harga utk 1 pulau sahaja).. harga tak termasuk jetty fee, island fee...

    5. Harga istimewa untuk melihat Proboscis Monkey dan Fireflies... Klias Beaufort..
    Harga RM45.00 adalah termasuk tambang menaiki bot, Hi Tea dan Makan malam...

    Hubungi kami
    0163751978
    Boleh Call atau Whatsapp


    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Skim Pengakap Muda

BUKU LOG PENGAKAP KELANA